Rólunk

Mikor először találkoztunk Annával és Claudioval egy szakmai vásáron, bemutatták élelmiszereiket és meg is kóstoltatták velünk ezeket a finomságokat. Valóban Dél-Olaszország ízeivel találkozhattunk: markáns és természetes. Ez volt az, amit testvéremmel éreztünk a falatok után.

Pár hónapra rá létrejött az első üzlet, megérkezett az áru. Diósdi élelmiszer üzletünkben kínáltuk a Silarus termékeket vásárlóinknak és azt kell mondjuk, hogy nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a Nápoly környéki áruk minőségével kapcsolatosan.

Ezért gondoltuk, hogy létrehozunk egy igazi, dél-olasz webáruházat, hogy Ti is megismerhessétek és könnyedén vásárolhassatok Campania régió ízig-vérig mediterran ízvilágának a legjavából.

Silarus

Az olasz élelmiszerek forgalmazásában a piacvezető cégek közé tartozunk Olaszországban és külföldön egyaránt. Élelmiszerekkel foglakozunk és a világ legjobb termékeit ajánljuk, olyan termékeket, amelyek világszerte elismertek és kiválóak: tésztafélék, olívaolaj, paradicsom, sonkák, sajtok és tejtermékek, szarvasgomba, kávé és desszertek.

A Silarus mindenki számára megoldást jelent, aki az olasz hagyománynak megfelelő kiváló minőségű termékeket keres.

Partnereink kereskedők (ügynökök, vevők, importőrök, kiskereskedelmi láncok) és olyan beszerzési csoportok, amelyek kereskedelmi hátteret, és garantált olasz alapanyagokat keresnek. Ezek az alapanyagok OEM jelöléssel (oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel) rendelkeznek. (Megfelelnek a zsidó és arab vallás előírásainak is (kóser és halal).)

Hiszünk az átláthatóság értékében, személyesen látogatjuk meg a gyártó cégeket, a legjobb nyersanyagokat választva ki. Megkóstoljuk termékeiket, hogy garanciát tudjunk vállani az általunk kiválasztott termékek vitathatatlan minőségére. Hiszünk abban, hogy nemcsak a termékek forgalmazói vagyunk, hanem a kultúra: a jó és eredeti élelmiszerek közvetítői.

Az ember az, amit megeszik.
Ludwig Feuerbach

Miért Silarus?

A Silarus egy ablak Olaszországra, egy olyan csatorna, amely kiváló olasz élelmiszerekhez vezet, egy helyről beszerezhető árukhoz a sokféle igény kielégítésére. Hálózatunk a kínálatot és a keresletet közvetlen kapcsolatba hozza egymással. Hálózatunk tagjait a kereskedelem területén támogatjuk, és sikerrel járunk a kiváló minőségű termékek iránti kereslet kielégítésében is. Egyedülálló termékek széles választékával büszkélkedünk, amelyek eredetmegjelöléssel rendelkeznek, és amelyeket a múlt hiteles, hagyományos módszereivel dolgozunk fel. Azon dolgozunk, hogy javítsuk minőségünk színvonalát, csökkentsük a túlzott és felesleges költségeket, (növeljük a haszonkulcsokat) és egységes vállalati képet alkossunk belföldön és külföldön.

Made in Italy azt is jelenti, olasz tészta. Cégünk az olaszországi Campania tartományban található, ahol a tésztakészítés a legfontosabb és legfejlettebb. A tészta a természet két legegyszerűbb összetevőjéből, durumbúzából és vízből áll. Technikailag fejlett ipari eljárással állítjuk elő a tésztát, de úgy készítjük, hogy az eredeti feldolgozási jellemzőket megtartsuk. Az olasz tészta egy exkluzív étel, melyet szerte a világon, intenzív ízéről, finom aromájáról, meleg aranysárga színéről ismernek. ("La Pasta" a tiszta Itáliai öröm.)

100% durumliszt tészták

Tésztáink durumbúzából és vízből készülnek tartósítószerek nélkül, az eltarthatóságot a termékek természetes szárítási folyamata biztosítja. Nincsenek hozzáadott színezékek, ezért ha egy spagetti köteget a fény felé tartunk, láthatjuk a búzaszemekben őrzött nap fényét. Csak a hagyományos módszerek és a fejlett technológiák kombinációja garantálhatja, hogy tésztáink tájegységünk legjobb hagyományai szerint készüljenek.

Kézműves tésztáink

A legjobb durumbúzából készült, amit különböző bronz formákon préselnek át.  A világ minden táján fogyasztott tészta különleges ízét ez a búzafajta adja. A bronz öntvények használata és a hosszú és gondos alacsony hőmérsékletű szárítás garantálja, hogy a tészta "tartós és rugalmas" lesz, enyhén durva és porózus felületű, így a mártások és a szószok jobban megmaradnak rajta.

Kézműves tésztáink kizárólag gondosan válogatott olasz búzákból készülnek. Korszerű berendezésekkel dolgozunk, de olyan hagyományos feldolgozási módszereket alkalmazunk, amelyek időt és elkötelezettséget igényelnek, mint pl. a bronz formák alkalmazása, a lassú és természetes szárítás, az elkészült száraztészta azonnali csomagolása. Az eredmény egy hagyományos ízű tészta, amelyet egy ISO tanúsítvánnyal rendelkező modern vállalat készített. Az ISO minősítéseket a DNV cég készítette, vállalatunk megfelel az UNI EN ISO 9001: 2000 és UNI EN ISO 14001: 2004 minőségi és környezetvédelmi rendszerek szabványainak.

Olívaolajak

A Silarus olaj és öntet kínálata a mediterrán étrend alapvető és pótolhatatlan összetevője. A Salerno-hegység olajbogyói olyan értéket képviselnek, amelyek minden évben gazdagítják Campania kincseit íz, hagyomány és kultúra tekintetében. Ezekből az olajbogyókból készítjük a"Extra Virgin Olive Oil D.O.P. "Colline Salernitane" elnevezésű olajat. Gyümölcsös ízével a mediterrán étrend legfőbb fűszere. A konyha lényeges eleme, íze nagyra értékelt és egészséges. Az olajligetek az Amalfi-parttól és Paestum templomokig terjednek, az olajbogyók a Salerno-hegység napsütötte lejtőin, a meleg nap alatt érnek.

A Silarus termékcsalád olajai és fűszerei a földközi-tengeri táplálkozás alapvető és pótolhatatlan összetevői: a hagyományos módszerekkel előállított olívaolaj, amely minden étel ízét fokozza: a szószokét, a zöldségekét, tartósított ételek és a fűszerek zamatát. Termékeink széles választéka áll rendelkezésre a legjobb ételkülönlegességekhez, akár közvetlenül az extra szűz olívaolaj használatával, akár az innovatív termékekkel, amelyek az extra szűz olívaolajat a kiváló minőségű ecettel ötvözik. Kaphatók még ízesített ecetek, balzsamecet, citromlevek. A nemesolajok mellett más magvak olajait is kínálujuk, amely mindenféle sütésre, főzésre és fűszerezésre alkalmas.

Friss paradicsom

Legrégebbi hagyományaink szerint nyers és gondosan válogatott anyagok felhasználásával készítjük termékeinket. Akkor szüreteljük őket, amikor a gyümölcsök teljesen érettek, hogy megőrizzék tápértéküket és a legjobb érzékszervi tulajdonságaikat. Csak minőségi termékeket választunk, és ez a sikerünk titka. Az egészséges és érett paradicsomunk olyan mintha most szedték volna le. Minden termékünket kizárólag friss paradicsommal készítjük. Nem tartalmaz tartósítószereket és antioxidánsokat, amelyek megváltoztathatják a paradicsom tulajdonságait és jellemzőit.

Társaságunk különlegessége, a hagyomány és a technológia tökéletes házassága. A termések gondos válogatása és biztonságos kezelése követi, a higiéniai szabályok betartásával, hogy megőrízzék minőségüket, eredeti ízüket.

Hüvelyes termékek

A mediterrán étrend egy másik fontos összetevője a hüvelyes termésűek. Használhatók levesekhez, vagy egy ötletes körethez. Óvatosan válogatjuk, főzzük és csomagoljuk, hogy megőrizzék természetes édeskés ízüket. Könnyűek és tápanyagokban dúsak a különböző babfélék, a szervezet fontos fehérjeforrásai, különösen a hús- és halmentes táplálkozásban. A babféleségeink rendkívül sokoldalúak a konyhában, ideálisak tésztval, zöldséglevesekben, salátákban.

Szószok

A különféle szószok és készételek üvegbe kerülnek, hogy az alapanyagok megőrizzék a természet adta ízüket és illatukat. Szószaink eredeti olasz receptek szerint készülnek, melyeket a hagyományos házias konyha ihletett. A termékek kiváló minőségű nyersanyagokból készülnek. A szószokat olívaolajban főzzük lassan, hogy az ínyenceknek is megfeleljenek. A kínálatban szerepelnek klasszikus szószok, mint például a nápolyi, bolognai, Amatriciana; de ínyenc szószok is, mint például gombás, olíva bogyós, padlizsános.

Lisztek

Palomonte lisztje. A hagyomány ereje. Ez a két fogalom magába foglalja a helybéli malmunk értékeit, amely harmadik generáció óta őrli a gabonát.  A családban gyökerező hagyománynak, tudásnak és tapasztalatnak köszönhetően sikeresen állítanak elő búzaliszteket cukrászok és pékek számára egyaránt.

A malom csak jó minőségű gabonát szerez be, amelyet rendkívüli gondossággal választ ki. A szemeket lassan dolgozzák fel annak érdekében, hogy ne károsítsák a magban rejlő keményítőt és a fehérjéket. A mi lisztjeinkben nincsenek adalékanyagok, csak a tiszta búza.

FARINA 00: A legmagasabb minőségű minden célra alkalmas lágy búzaliszt, amely szinte teljes egészében keményítőből és fehérjéből áll.

FARINA MANITOBA: ideális a hosszú kelesztésű tésztákhoz. A tészta, amit ebből a lisztből készítenek 50% -kal nagyobbra dagad, mint a hagyományos liszttel.

SEMOLA RIMACINATA: mindenféle tészta, sütemény és péksütemény készítésére.

FARINA RINFORZATA 00: erősített liszt, rövid dagadási idővel (2-6 óra), ideális a hagyományos és a vastag tésztájú tepsis pizza számára.

SPECIALE PER PIZZA: különösen rugalmas liszt a nápolyi pizza készítéséhez.

MAIS ARDANI FINA: csak néhány percet vesz igénybe a polenta (puliszka féle) készítése ezzel a finomra őrőlt kukoicalisztel, de alkalmas kekszek, sütemények és kenyér készítésére is.

INTEGRAL GROSSA E FINA: természetesen sok gabonarostot (korpát) tartalmaz. Sütemények, töltött tekercsek és friss tészta számára.

MAIS FIORETTO ARDANI: tökéletes egy puha, kavart polenta (puliszka) számára.

CASERECCIA: ideális házi kenyér készítéséhez. Könnyen és gyorsan.

A tésztakészítők és cukrászok különböző ígényeihez számos lisztfélét kínálunk. Lisztjeink, amelyeket elkötelezett szakemberek és a molnár mesterek készítenek, garantált minőségűek, legyen szó akár kenyértésztáról, pizzatésztáról vagy cukrászati termékekről.

Zöldségek

Minden receptet ízesebbé tesznek az olajban, sós vagy ecetes lében tartósított zöldségeink. Savanyúságaink jó szolgálatot tesznek, legyen szó étvágygerjesztőkről, előételekről vagy főételekről. Kamránk igazi nélkülözhetetlen kellékei ezen termékek.

Szarvasgomba

A fekete szarvasgomba  (Colliano városkából) erős illattal és intenzív aromával rendelkezik, amely a nehezebb ételek mellett sem tűnik el. Alkalmas fehér mártások, vörös húsok ízesítésére, gyűjtés után 10-15 napig frissen eltartható. A fekete szarvasgombát szeptember 1-jétől április 15-ig gyűjtik Colliano városka környékén, főként a bükkösökben és a mogyorósokban. A jellegzetes campaniai szarvasgomba változatos formában kerül piacra.

A fehér Szarvasgomba finom, de intenzív, egyedülálló és összetéveszthetetlen íze, ritka előfordulása teszi ezt a szarvasgombát a legértékesebb és a legkeresettebb gombává. Kivételesen sokrétű a receptek tekintetében. Októbertől decemberig szüretelik, nedves árnyékos területeken, általában nyár, fűz és tölgy szimbiózisban található. A szarvasgomba az ősz ajándéka az ínyencek számára. Az ókori babiloniai és egyiptomi időktől használjuk ezt a finom különlegességet. Azóta új receptekkel gazdagodott, és különösen Franciaországban és Olaszországban terjedt el. Olaszországban Piemont, Umbria, Campania, Toszkána és Molise tartományok ismertek a szarvasgombáról. A vállalatunk közelében, Colliano városkában található a legtöbb fekete szarvasgomba. Jellegzetes Campaniára, erős illatú és intenzív, állandó aromával rendelkezik, amely erős ízt és egyediséget ad az ételeknek. Az egész szarvasgomba mellett kínálunk szarvasgombával ízesített termékeket, például gombakrémet, vajat, és olajat is.

Sós sütemények

Tradicionális sós tészták, kiflicskék (pl. Taralli), ízletesek, ropogósak, tökéletesen megfelelnek a reggelitől a vacsoráig. A kiváló minőségű nyersanyagok teszik a Silarus ezen termékeit valódi olasz ételekké. Gazdag termékválaszték található itt, a termékek természetes fűszerek hozzáadásával készülnek, amelyek tökéletesen illenek kolbászokhoz, sonkához, sajtokhoz és jó borokhoz. Termékeink a régiónkra jellemző természetes és egyszerű összetevőkből állnak: búzaliszt, búzadara, fehérbor, olívaolaj, só és fűszerek. A tésztát hosszú ideig keverjük, azért, hogy az összes összetevő megfelelően összekeveredjenek, mielőtt elnyeri jellegzetes Taralli formáját. Előételként is fogyaszthatjuk.

Kávék (Paréo caffé)

Ez a pörkölő üzem csak hagyományos tölgyfa pörkölésű kávé keverékeket készít. Az utolsó tizenöt kávépörkölő üzem Olaszországban, amely ezzel a hagyományos eljárással készíti a különleges nápolyi kávékeverékeket. Lassú...de magas minőséggel. Ehhez a  hagyományos készítési módhoz, legjobb minőségű arabica és robusta kávéfajtákat használjuk.
 

Minden keverékünk ideális azok számára, akik krémes, (enyhén) édes, aromás és különösen kellemes ízt szeretnének. Az igazi eszpesszó kávét ínyenceknek fejlesztettük ki, akik a legkifinomultabb és legkülönlegesebb ízeket keresik, a világhírű nápolyi hagyományok szerint pörköljük.

Az olasz eszpresszó az elegancia egyik kifejezője, amely igazi olasz termék, az élelmiszer-kultúra nagykövete. Az eszpresszó kávé Olaszországban és a világon a leginkább fogyasztott ital. A kávékeverékeink kizárólag a coffea arabica és a coffea robusta legjobb típusaiból származnak. Minden keverékünk ideális krémes, édes, aromás kávéra, ami különösen kellemes ízű. Az igazi olasz eszpresszó kávé elkészítésére ajánljuk, olyan kávészakértőknek, akik a legszebb és legtisztább ízeket keresik. Kávéinkat a világhírű nápolyi hagyomány szerint pörköljük.

Elérhetőségek
2049 Diósd, Gyár u. 43.
+36 30 477 0486
info@olaszetel.hu

Hírlevél